У Києві відбудеться фестиваль “Протасів Яр” пам’яті Романа Ратушного

image
2 Травня 2023, 21:54
Поділитися:

27 травня в Києві стартує фестиваль “Протасів Яр” пам’яті полеглого громадського активіста і розвідника 93-ї бригади “Холодний яр” Романа Ратушного.

Про це повідомили в організації Захистимо протасів яр.

Фестиваль проходитиме з травня по вересень. У межах заходу на основній локації, у Протасовому Яру в Києві, а також у будівлі Інституту біоенергетичних культур щомісяця відбуватимуться мистецькі події, під час яких збиратимуть кошти на підтримку захисників України.

Мета фестивалю – поширення ідеї громадського активізму, сили локальних громад, об’єднань небайдужих громадян, а також історії про те, як зусилля однієї людини або малої групи людей, їх віра і відчуття відповідальності за власний дім можуть змінити власний район, місто та всю Україну. Захід популяризуватиме правозахисні ініціативи, українську історію, сучасне і традиційне мистецтво та плекатиме пам’ять про Романа Ратушного, справа котрого триває й після його смерті – йдеться в повідомленні.

У фестиваля буде три напрями. Перший – мистецький із кінопоказами, концертами, поетичними читаннями, лекціями та створенням муралу. До другого напряму входять дискусії, розмови, лекції, покази і обговорення документальних фільмів на тему демократії і прав людини. Також у програмі – лекції та екскурсії на історичну тематику.

Під час усіх фестивальних днів діятиме також дитяча програма.

Учасниками фестивалю стануть, зокрема, співачка та композиторка Мар’яна Садовська, письменниця і сценаристка Наталка Ворожбит, філософи та письменники Тарас Лютий, Вахтанґ Кебуладзе, Володимир Єрмоленко, акторка Римма Зюбіна, гурти «Щука-риба», «Хорея козацька» і Kozak System.

З організацією фестивалю допомагатимуть Український ПЕН та музей Івана Гончара.

Нагадаємо, що голова громадської організації “Захистимо Протасів Яр” і розвідник 93 ОМБр “Холодний яр” Роман Ратушний загинув у бою під Ізюмом 9 червня. Він брав участь у боях під Києвом, потім на Сумщині та під Ізюмом.

44.ua у Телеграмі: термінові, актуальні, перевірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час. Приєднуйтеся до нашої спільноти

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua