У Києві в рамках дерусифікації та декомунізації за рік перейменували понад 230 міських об’єктів

image
13 Січня 2023, 15:57
Поділитися:

13 січня 2023 г. 15:45

У 2022 році в столиці перейменували понад 230 міських об’єктів, назви яких пов’язані з росією, її сателітами та радянським минулим.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Київської міської адміністрації (КМДА) .

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як зазначив секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, столична влада проводить комплексний процес дерусифікації та декомунізації міської топоніміки. Загалом за минулий рік депутатський корпус Київради підтримав рішення про перейменування понад 230 таких вулиць, провулків, бульварів, площ та проспектів. Відтепер сотні тисяч киян проживають за новими українськими адресами.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Для мешканців процес перейменування міських об’єктів не створює зайвих ускладнень, оскільки їм не потрібно переоформлювати документи. Зокрема, не потрібно оновлювати відомості про прописку, оскільки зміна назви міського об’єкта не є зміною реєстрації місця проживання. Крім цього, залишаються чинними документи, які засвідчують право власності на все нерухоме майно”, – зауважив Бондаренко.

Власникам нерухомого майна буде потрібно переоформити документи тільки у випадку безпосередньої потреби, а саме купівлі-продажу або дарування нерухомості.

Нагадаємо, 11 січня закінчилось голосування щодо дерусифікації та деколонізації київської топоніміки в додатку “Київ Цифровий”. Кияни проголосували наступним чином: площа Льва Толстого буде перейменована на “Українських Героїв”; вулиця Льва Толстого буде перейменована на вулицю Гетьмана Павла Скоропадського; станція київського метрополітену “Дружби Народів” отримає тисячолітню історичну назву місцевості “Звіринецька”; станція київського метрополітену з проєктною назвою “Проспект Правди” отримає назву “Варшавська”; бульвар Перова буде перейменований на Воскресенський; проспект Визволителів буде перейменований на честь Георгія Нарбута.

Читайте: КМДА створила єдину брошуру, в якій вказані всі перейменовані вулиці Києва за 8 років

Фото: КМДА

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона