У Києві успішно прооперували 14-річного Матвія з важким сколіозом

image
21 Вересня 2023, 13:00
Поділитися:

Матвію 14 років. Коли його мама була вагітною, лікарі повідомили, що майбутній малюк матиме орфанне захворювання Spina bifida.

Коли батьки Матвія звернулися за допомогою до лікарів столичного «Охматдиту», хвороба підлітка ускладнилося розвитком нервово-мʼязового сколіозу.

“Spina bifida – це одна з найбільш частих вроджених вад розвитку невральної трубки у новонароджених, внаслідок якої відбувається розщеплення хребта із залученням в кильовий мішок оболонок, спинного мозку”, – пояснюють в Охматдиті.

Під час рентгенографії було виявлено, що кут деформації хребта (кут Кобба) склав 130 градусів. Лікування було розділено на 2 етапи.

“Спочатку спеціалісти Охматдиту наклали спеціальний Halla-вінець, з метою подальшої дозованої дистракції, що тривала майже 4 місяці. Після цього кут деформації зменшився до 90 градусів.

У Києві успішно прооперували 14-річного Матвія з важким сколіозом

Потім Матвію було проведено задню корегуючу інструментацію хребта, яка вирівняла йому спину та допомогла усунути болі й дискомфорт. На завершальному етапі лікування кут деформації вдалося зменшити до 73. Зріст пацієнта теж змінився – він виріс на 7-8 см”, – розповіли в Охматдиті.

Хлопчика чекає тривала реабілітація.

Хочете дізнаватися ще більше новин Києва, столичного регіону та України? Скоріше долучайтесь до нашого Telegram-каналу «Головні новини Києва – 44.ua».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua