У Києві суд арештував керівника одного з ГЗК із заставою майже в 1 млрд гривень

image
27 Вересня 2023, 13:05
Поділитися:

27 вересня 2023 г. 13:02

Печерський районний суд Києва 26 вересня обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 999 млн 991 тис. гривень голові правління гірничо-збагачувального комбінату (ГЗК). Посадовцю інкримінують завдання державі збитків у розмірі 157 млрд гривень.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Офісу генерального прокурора.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“За клопотанням прокурорів Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу Генерального прокурора Печерський районний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 999 млн 991 тис гривень голові правління гірничо-збагачувального комбінату, що належить до групи компаній, власником яких є народний депутат VII та VIII скликань”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

В Офісі генпрокурора зауважили, що раніше голові ГЗК було повідомлено про підозру у незаконному видобуванні надр на понад 157 млрд гривень. Підозрюваного взяли під варту у залі суду.

У повідомленні не називають прізвища посадовця, та мове може йти про голову правління ВАТ “Полтавський ГЗК” . Комбінат входить до групи Ferrexpo, мажоритарним власником якої є бізнесмен Костянтин Жеваго. Згідно з інформацією на сайті Ferrexpo посаду голови правління Полтавського ГЗК обіймає Віктор Лотоус.

Нагадаємо, також у вересні цього року правоохоронці оголосили підозру голові правління ГЗК, що належить до групи компаній, власником яких є народний депутат VII та VIII скликань. Посадовцю інкримінують, що у період 2015-2021 років комбінатом незаконно було видобуто понад 20 млн куб. метрів корисних копалин, а сума завданих збитків становить понад 157 млрд гривень.

Читайте: Керівника одного з ГЗК підозрюють у незаконному видобуванні надр на 157 млрд гривень

Як інформувала KВ, у червні 2023 року СБУ повідомила про підозри керівництву Полтавського гірничо-збагачувального комбінату (ГЗК), що підконтрольний мільярдеру Костянтину Жеваго. Їм інкримінують організацію схеми привласнення бюджетних коштів під час видобутку та продажу корисних копалин на майже 400 млн гривень.

Читайте: Керівникам компанії Жеваго повідомили про підозру у привласненні майже 400 млн гривень при продажі сировини без дозволів

Фото: ГУ Нацполіції України

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона