У Києві створюють заповідник на озерах Осокорків

image
16 Лютого 2019, 09:52
Поділитися:

Проект рішення Київради «Про оголошення природної території ландшафтним заказником місцевого значення «Осокорківські луки» одноголосно підтриманий на черговому засіданні Постійна комісія Київради з питань екологічної політики.

Територія майбутнього заказника розташована уздовж Дніпровського екологічного коридору та представлена водною, навколо водною, лучно-болотною рослинністю з багатим видовим складом тварин, птахів та рослин, занесених до Червоної книги України. Таке рішення сприятиме покращенню стану довкілля, забезпечить належні умови для збереження та охорони цінних природних комплексів в межах мегаполісу. Про це повідомили в управлінні екологічної політики КМДА.

Після погодження на комісіях проект рішення буде затверджуватись на сесії Київради і наразі є всі підстави вважати, що голосування за нього буде цілком позитивним, адже суб’єктами подання виступили голови всіх фракцій Київради, а також голова профільної (екологічної) комісії Костянтин Яловий.
Цілковиту підтримку та готовність оперативно прийняти новостворений заказник на свій баланс висловило КО «Київзеленбуд», яке, між іншим, підготувало проект рішення Київради.

Обґрунтування створення ландшафтного заказника місцевого значення «Осокорковські луки» розроблено колективом авторів у складі науковців НАНУ.

 

Слідкуйте за актуальними новинами на наших каналах у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ