У Києві спростять процедуру створення ОСН

image
17 Вересня 2020, 14:44
Поділитися:

Київська міська рада планує спростити процедури надання дозволів на створення органів самоорганізації населення та популяризувати ОСН серед киян. Для цього Київрада підписала меморандум із Департаментом суспільних комунікацій та громадською організацією «ЯВлада». Сторони спільно мають створити єдину загальнодоступну інформаційну систему щодо органів самоорганізації населення та забезпечити автоматизацію процесів при створенні й організації діяльності ОСН.

Про це повідомляє пресслужба Київради.

– Основна мета міста – якомога активніше залучати громаду до вирішення питань місцевого значення через ОСН. Адже вони захищають інтереси своєї громади, контролюють дії влади та беруть участь у розпорядженні бюджетом району. Спільно з Департаментом суспільних комунікацій та громадською організацією «ЯВлада» ми маємо розвивати цей інструмент громадської участі. Зокрема, плануємо розробити механізми врегулювання найбільш популярних проблем, які виникають при створенні та організації діяльності ОСН. Також маємо підвищити ефективність використання фінансових та матеріальних ресурсів органами місцевого самоврядування, розповів заступник міського голови – секретар Київради Володимир Прокопів. 

Він наголосив, що ОСН – це ефективний інструмент громадської участі, і місто зацікавлене, аби кияни таким чином долучалися до вирішення місцевих питань та розвитку громади.

Зазначимо, у Києві зареєстровано вже 179 органів самоорганізації населення, які охоплюють понад 900 тисяч жителів Києва.

Органи самоорганізації населення – представницькі органи мешканців міста або їх частин, які створюються для вирішення окремих питань місцевого значення, це будинкові, вуличні, квартальні комітети, комітети мікрорайонів, районів у містах. ОСН співпрацюють з багатьма установами та організаціями задля вирішення місцевих питань та дають змогу всім бажаючим брати участь в громадському житті міста.
Органи самоорганізації – це, як правило, юридичні особи, що мають достатньо інструментів, щоб забезпечувати реалізацію інтересів жителів, вирішувати спільні проблеми жителів за місцем проживання – на відміну від ОСББ органи самоорганізації складаються не з власників, а з мешканців будинків, які на законних підставах проживають на відповідній території.

Нагадаємо, у Святошинському районі висадили алею акацій.

Марія Катаєва

Новини Києва – оперативно і лаконічно в Telegram!

Джерело: Вечірній Київ