У Києві шахраї привласнили 5 мільйонів гривень: просили гроші нібито на допомогу дітям

У Києві шахраї привласнили 5 мільйонів гривень: просили гроші нібито на допомогу дітям
10 Квітня 2024, 19:49
Поділитися:

У Києві викрили трьох осіб, які стояли за фіктивним благодійним фондом. Вони привласнювали кошти для дітей, постраждалих від війни.

Про це повідомила Київська міська прокуратура.

Учасники групи зареєстрували “благодійний фонд” та створили call-центр, через який зверталися до підприємців, організацій та громадян з проханням пожертвувати кошти на допомогу постраждалим внаслідок воєнних подій дітям. В основному гроші вони розподіляли між собою, лише малу частину іноді пересилали на благодійність для маскування протиправних дій.

За даними слідства, таким чином вони забрали собі близько 5 млн грн. Їх повідомили про підозру за ч. 3 ст. 201-2 КК (незаконне використання гуманітарної допомоги). Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади терміном до трьох років та з конфіскацією майна.

Двох фігурантів вже взяли під вату (з можливістю внесення застави), а на третьоого наклали цілодобовий домашній арешт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Києві викрили шахраїв , які видавали себе за військових та отримали гуманітарну допомогу на 1,7 млн грн.

Ми маємо Telegram-канал “Головні новини Києва – 44.ua” – джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, столичного регіону та України. Долучайтесь.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua