У Києві разом з постаментом демонтували пам’ятник Миколі Островському, – ФОТО

image
6 Жовтня 2023, 10:05
Поділитися:

У Києві демонтували пам’ятник разом із постаментом учаснику встановлення радянської влади в Україні Миколі Островському. Скульптура була встановлена перед фасадом Електромеханічного технікуму залізничного транспорту на проспекті Повітрофлотському 35.

Про це повідомив київський активіст Артем Поздняков.

Не забувайте долучатись до нашого Telegram-каналу «Головні новини Києва – 44.ua». Там ми публікуємо ще більше новин, щоб ви завжди були в курсі та нічого не пропустили.

У Києві знову зрушив з мертвої точки процес демонтажу пам’ятників. Микола Островський нарешті пішов геть. Хоча, згідно закону мав бути прибраний ще 7(!) років тому, – зазначив Поздняков у коментарі до світлини.

Як свідчить фото, пам’ятник прибрали разом з постаментом, на його місці залишилась клумба.

У Києві демонтували памʼятник Миколі Островському, Вадим Поздняков

У Києві демонтували памʼятник Миколі Островському, Вадим Поздняков

Зазначимо, що Микола Островський – це радянський письменник, учасник встановлення радянської влади в Україні та боротьби з повстанським рухом за незалежність. Найбільш його відомими романами є – «Як гартувалася сталь» та «Народжені бурею». У 20-х роках обіймав посаду секретаря окружкому комсомолу в Шепетівці. У віці 32 років він помер у Москві через хворобу. Радянська ідеологія активно героїзувала його та використовувала для пропаганди.

Як ми розповідали раніше, пам’ятники Пушкіну, Щорсу та іншим російським діячам, що розташовані в Києві, хочуть виключити з Державного реєстру нерухомих пам’яток культурної спадщини національного значення.

Також писали, що на Галицькій площі з радянського обеліска «Місто-герой Київ»демонтували зірку та анотаційну дошку російською мовою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua