У Києві пройде яскравий фестиваль мімів з різних країн світу

image
5 Червня 2019, 12:24
Поділитися:

З 15 по 23 червня у Києві вперше відбудеться Міжнародний фестиваль фізичного театру Mime Wave Festival 2019. У програмі будуть виступи, воркшопи та лекції від митців з Нідерландів, Швеції, Німеччини та Іспанії. Головний організатор фестивалю нідерландська організація Mime Wave, за підтримки Сulture Bridges Programme.

Протягом 9 днів на 6 локаціях, серед яких сцена Центру ім. Леся Курбаса, креативний простір IZONE, “Сцена 6” та іншіх, пройдуть сміливі театральні вистави та творчі експерименти.

У програмі фестивалю буде представлено декілька унікальних вистав від різних мім – шкіл:
– фізична вистава “Метаморфоза” з українськими акторами та нідерландськими музикантами про вплив політичних подій у країні на емоційний стан людини.
– шведський театр Pantomimteatern гратиме виставу для підлітків та дорослих “Надія на життя” (LEAP OF FAITH – for I survived), яка переказує історії дітей-біженців без слів, але у дуже візуальній і насиченій музикою дії.
– класична пантоміма “Хенд Мейд” від іспанського міма Карлоса Мартинеса (Carlos Martinez),
– вистава німецької режисерки в стилі нідерландького “міме” Йоліки Судерман (Jolika Sudermann) “Інфантен” (INFANTEN) – «зворотня подорож» до того часу, коли вона сприймала світ як дитина.
– нідерландська дитяча вистава “Яйце” (EGG) від театральної компанії MAAS – веселий перформанс двох мімів, з невеликою кількістю реквізиту, та великою кількістю магії для дитячого захвату.

Протягом фестивалю буде реалізований унікальний колабораційний проект “Рій” (SWARM). Режисер Фабіна де ла Квінтана (Fabián Santarciel de la Quintana), викладач в Амстердамській Театральній Академії сучасного “міме”, разом з 30 учасниками з України та інших країн під час усіх днів фестивалю працюватиме над виставою, що буде показана глядачам в останній день.

Основна мета фестивалю – це розвиток незалежного фізичного театру в Україні та створення можливостей в для молодого українського покоління митців.  Особливою подією на фестивалі стане проведення Академії, в рамках якої відбудуться майстер класи від міжнародних експертів. Фестивальні події стануть платформою для мистецьких дискусій, справжніх професійних відкриттів і корисних порад. Також в рамках фестивалю вперше відбудеться обмін університетів Амстердам – Київ – Стокгольм, де навчають мистецтву “mime”. Паралельна освітня програма в рамках міжнародного театрального фестивалю MIME WAVE FESTIVAL.


Програма та детальна інформація про фестиваль на сайті  та на Facebook-сторінці.
Більшість подій фестивалю безкоштовні, а інші – квитки від 30 гривень  

Використання матеріалів сайту лише з активним посиланням на vechirniy.kyiv.ua

Джерело: Вечірній Київ