У Києві провели масштабну загальноміську толоку: зібрано понад 3000 кубометрів сміття

У Києві провели масштабну загальноміську толоку: зібрано понад 3000 кубометрів сміття
22 Вересня 2024, 09:11
Поділитися:

У столиці України відбулася безпрецедентна за масштабами загальноміська толока, під час якої було прибрано понад 60 локацій одночасно у всіх районах міста.

За даними Департаменту територіального контролю міста Києва, в результаті акції вдалося зібрати понад 3 тисячі кубометрів сміття.

У заході взяли участь більше 4600 осіб, серед яких були містяни, освітяни та представники громадських організацій. До ініціативи також долучилися представники соціально-відповідального бізнесу, зокрема KLO, Сільпо, McDonalds, а також молодіжний еко-рух “Let’s Do It, Ukraine!”.

Директор Департаменту територіального контролю Михайло Буділов висловив своє захоплення активністю учасників: “Я вражений тим, яка велика кількість небайдужих громадян долучилась до прибирання. Я дякую всім, киянам та гостям столиці, громадським організаціям та бізнесу за вашу активну позицію. Ще раз переконуюсь, що великі справи починаються з маленьких дій”.

Для проведення толоки було задіяно 144 одиниці техніки. Зібране сміття об’ємом 3041 кубічний метр було вивезено на полігон.

Окрім прибирання, учасники акції також займалися озелененням міста. В рамках толоки було висаджено понад 3600 зелених насаджень, що сприятиме покращенню екологічного стану столиці.

Ще більше новин Києва, Київщини та України читайте в нашому Telegram-каналі “Головні новини Києва – 44.ua”. Також не забувайте підписуватись.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua