У Києві проведуть кінопокази та лекції про міську культуру від Меморіального центру Голокосту “Бабин Яр” в рамках освітньо-культурного проєкту “Сусіди”

image
1 Червня 2021, 16:53
Поділитися:

1 июня 2021 г. 16:41

Влітку в Києві для мешканців мікрорайонів Лук’янівка, Дорогожичі, Куренівка та Сирець пройдуть екскурсії, кінопокази і лекції з розвитку добросусідства та міської культури в рамках проєкту “Сусіди” від Меморіального центру Голокосту “Бабин Яр”.

Про це KV стало відомо із повідомлення Центру.

Проєкт орієнтований на створення спільноти містян, які опікаються розвитком власного району та міста. Культурні заходи будуть присвячені урбаністиці, освіті, культурі, розбудові сусідської спільноти, та збереженню історичної пам’яті. Для дітей та їхніх батьків заплановані майстер-класи.

За словами керівниці проєкту “Сусіди” Інги Заславської, проведення заходів та лекцій сприятиме розвитку спільноти свідомих містян.

в Телеграм

“Історично київська культура ґрунтується на традиціях добросусідства, співіснуванні вірувань і звичаїв різних народів. До окупації Києва близько 40% містян становили євреї, також були чисельними спільноти поляків, білорусів, ромів, греків та представників інших етносів. Унаслідок трагедій ХХ століття та стрімкої урбанізації структура соціальних зв’язків між людьми, які проживають поряд, трансформується. Ми прагнемо відновити ці зв’язки. Через проєкт “Сусіди” ми спробуємо познайомити жителів з історією місця, де вони мешкають, а також відновити культуру добросусідства, яка раніше існувала у Києві”, – підкреслила Інга Заславська.

Основна програма заходів у рамках проєкту “Сусіди” на червень-липень:

10.06, 20:30 – Кінопоказ під відкритим небом, стрічка “Антон і червона химера”, сцена Сирецького парку.

12.06, 14:00 – Екскурсія до Бабиного Яру, збір біля пам’ятника розстріляним у Бабиному Яру дітям.

17.06, 20:30 – Кінопоказ під відкритим небом, стрічка “Про нескінченність”, сцена Сирецького парку.

19.06, 12:00 – Екскурсія “Архітектура модернізму. Дорогожичі”, збір у Сирецькому парку біля сцени.

24.06, 20:30 – Кінопоказ під відкритим небом, стрічка “Люм’єри!”, сцена Сирецького парку.

26.06, 12:00 – Майстер-клас для дітей 8+ та їхніх батьків “Будинки Экстерверти”, Сирецький парк, альтанка.

26.06, 13:00 – Майстер-клас для дітей 10+ “Draw and go з Мапою Реновації: замальовки Сирецького парку”, Сирецький парк, альтанка.

01.07, 20:30 – Кінопоказ під відкритим небом, фільм “Герой мого часу”, сцена Сирецького парку.

03.07, 12:00 – Лекція “Чого можуть досягти сусідські спільноти?”, спікер – Павло Калюк – координатор спільноти сусідів “Подоляночка”, співзасновник “Самосаду”, Сирецький парк, альтанка.

03.07, 13:00 – Лекція “Як познайомитися з сусідами”, спікери – Мінська урбаністична платформа, Сирецький парк, альтанка.

У серпні в рамках проєкту, що проходить за ініціативою Меморіального центру Голокосту “Бабин Яр”, відбудеться локальний кінофестиваль, що продовжить розвиток тем проєкту.

Нагадаємо, у травні в Києві постала унікальна пам’ятна синагога “Місце роздумів”, присвячена жертвам розстрілів у Бабиному Яру.

Фото: Меморіальний центр Голокосту “Бабин Яр”

КиевVласть

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона