У Києві проходить Міжнародний саміт охорони здоров’я

image
7 Листопада 2023, 17:48
Поділитися:

Начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко взяв участь у відкритті першого Міжнародного саміту охорони здоров’я, який відбувається в Києві. Захід зібрав медиків, представників Уряду, обласних адміністрацій, міжнародних організацій, експертів медичної галузі. Загалом – понад 200 учасників.

Учасники саміту обмінюються досвідом, знаннями та ідеями щодо лікування бойових травм, складних клінічних випадків під час війни, протезування, ментального здоров’я, фізичної реабілітації та інших тем. Зокрема, делегація американської медичної спільноти ознайомилася з передовими технологіями, новітніми методами лікування та найкращими практиками, які сьогодні впроваджують українські лікарі. 

«Надання якісних медичних послуг – значний виклик для всієї медичної системи. Внаслідок військової агресії на Київщині пошкоджено понад 130 об’єктів медзакладів. Більшу частину ми вже відновили. Наразі десятки тисяч жителів Київщини стали до лав ЗСУ і боронять Україну. Маємо бути готовими приймати в медзакладах Київщини всіх військовослужбовців, які звертаються по допомогу. Тому потребуємо сучасної, надійної медицини, і це вже поле не тільки для міжурядової співпраці», – зазначив Руслан Кравченко.

Так, сьогодні на Київщині на базі обласного закладу працює інноваційний реабілітаційний центр для поранених військових, який є частиною національної мережі RECOVERY. Реалізується проєкт «Ментальне здоров’я – нейромережа Київщини» як невід’ємна частина Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді Оленою Зеленською. Також функціонує Київський обласний центр ментального здоров’я – спеціалізований заклад із надання стаціонарної та амбулаторної допомоги пацієнтам.

«Військовослужбовці, які сьогодні відстоюють країну, заслуговують на те, щоб отримувати вчасну, а головне – якісну допомогу. Наслідки війни занадто страшні. Тому вже зараз маємо опановувати сучасні підходи до лікування. Сьогодні ми не маємо сумнівів, що відбудуємо те, що зруйнували росіяни. Але відбудова країни – це насамперед про людей та про здатність допомогти тим, хто цього потребує», – наголосив начальник КОВА.

Організація Міжнародного саміту охорони здоров’я, до якої долучилася Київська обласна військова адміністрація, відбулася за сприяння міжнародних партнерів: гуманітарної організації August Mission зі штату Юта (США) та Janz Corporation, яка спеціалізується на допомозі людям з інвалідністю.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація