У Києві проходить конференція, присвячена медичному канабісу

image
31 Травня 2019, 14:20
Поділитися:

У Києві проходить II Міжнародна медична канабіс-конференція (IMCC 2019). 

Про це повідомляють організатори – Українська асоціація медичного канабісу

Захід відбувається за підтримки Міністерства охорони здоров’я та Міністерства у справах ветеранів України. 

За словами організаторів цього року конференцію відвідує більше 400 спеціалістів, серед них – більш як 200 лікарів з усієї України.

 Головним аспектом цьогорічного форуму стало ознайомлення з новими тенденціями міжнародного досвіду у виробництві лікарських засобів на основі канабісу, а також практика їх застосування при лікуванні багатьох важких хвороб. 

«Україна не може залишатись осторонь наукового прогресу і новітніх технологій, які могли би принести полегшення українським пацієнтам», – заявив співорганізатор IMCC 2019, керівник Української асоціації медичного канабісу Геннадій Шабас. 

Ставлення до медичного канабісу в світі змінюється дуже стрімко, переконані організатори. Через велику кількість доказів ефективного використання канабісу для лікування захворювань Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує ООН переглянути класифікацію рослини з огляду на її терапевтичне застосування. 

Європейський парламент, у свою чергу, закликає країни ЄС до єдиної регуляторної політики щодо лікарських засобів на основі канабісу. 

Як повідомлялось, 20 травня у Верховній Раді України було зареєстровано проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення фундаментального права особи на життя», яким має бути законодавчо врегульовано використання медичного канабісу в медицині та науці.

Проект закону про медичний канабіс підписали 102 народні депутати. Процедура розгляду цього законопроекту не має аналогів в історії українського парламентаризму і є наслідком виконання прямої норми закону щодо електронної петиції, яка зібрала 25 000 підписів громадян України. У петиції йшлося про необхідність забезпечити доступ пацієнтів до препаратів з канабісу при лікуванні хронічного болю, епілепсії, анорексії, посттравматичного синдрому, захворювань імунної системи, артриту та ревматизму, астми, хвороби Альцгеймера, хвороби Паркінсона, хореї Гетінгтона, герпесу, виразок, втрати ваги під час СНІДу, діабетичної нейропатії, різних форм склерозу та багатьох інших важких хвороб.

Читайте також: У Києві проходить заключний тур фестивалю циркового мистецтва «Золотий каштан»

Читайте також: Реформа освіти не загальмує: Верховна Рада ухвалила за основу Закон «Про загальну середню освіту»

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV