У Києві продавали військове спорядження, яке призначалося для потреб ЗСУ, – ФОТО

У Києві продавали військове спорядження, яке призначалося для потреб ЗСУ, – ФОТО
10 Серпня 2022, 13:52
Поділитися:

У Києві співробітники Служби безпеки України викрили зловмисників, які продавали військову амуніцію, яке призначалося для потреб ЗСУ. Усе спорядження вони продавали оптом.

Про це повідомляє пресслужба Служби безпеки України.

Не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал “Головні новини Києва – 44.ua” та читайте, щоб ви не пропустили важливі та актуальні новини Києва, області та України.

Правоохоронці вилучили товар на суму 15 мільйонів гривень та передали його до ЗСУ та територіальної оборони.

У столиці викрили шахраїв, які продавали військову амуніцію для нужд ЗСУ, СБУ

СБУ спільно з Бюро економічної безпеки викрили незаконних торговців у червні. Відомо, що серед вилученого у зловмисників товару було сотні одиниць бронежилетів, шоломів, оптичних пристроїв та приладів нічного бачення.

У СБУ повідомили, що військове спорядження ввозилося до України з-за кордону під видом допомоги для Сил оборони України. Учасники угруповання вносили недостовірні відомості до митних декларацій, вказуючи кінцевими одержувачами продукції військові підрозділи. Гроші на купівлю закордонної амуніції шахраї брали у родичів українських захисників та волонтерів. Вони обіцяли відправити спорядження на фронт, проте насправді продавали його громадянам за штучно завищеними цінами.

У столиці викрили шахраїв, які продавали військову амуніцію для нужд ЗСУ, СБУ

У столиці викрили шахраїв, які продавали військову амуніцію для нужд ЗСУ, СБУ

Покупців підшукували на спеціалізованих інтернет-платформах та соцмережах. “Прибуток” із продажу злочинці виводили у тінь через афілійовані комерційні структури.

СБУ підозрює у шахрайстві двох мешканців Дніпропетровської області, які після початку повномасштабного вторгнення РФ втекли з України, використавши підроблені документи.

Наразі правоохоронцями проводяться комплексні заходи щодо притягнення до відповідальності всіх учасників махінацій.

Також ми повідомляли про те, що київські митники викрили схему ввезення до столиці десятків тонн російського скла. Товар намагалися ввезти за підробленими документами під виглядом польського.

Крім того, ми писали, що правоохоронці затримали довірену особу радника керівника ДВ “Преса України” за вимагання хабара від підприємця. Посадовець обіцяв вплинути на керівництво держпідприємства та сприяти у вирішенні питання про передачу в оренду приміщень.

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua