У Києві правоохоронці затримали зловмисника, який торгував гумдопомогою для ЗСУ, – ФОТО

image
1 Серпня 2022, 15:24
Поділитися:

Правоохоронці в Києві затримали зловмисника, який займався продажем гуманітарної допомоги, наданої для ЗСУ. Зокрема, зловмисник торгував військовою амуніцією – бронежилети, каски, медичні аптечки, спальники.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції України.

У Києві затримали “бізнесмена” за незаконний продаж військової амуніції, Національна поліція України

Ми маємо Telegram-канал “Головні новини Києва – 44.ua”. Долучайтесь та читайте, щоб не пропустити важливі та актуальні новини Києва, області та України.

Черговий “бізнесмен” був затриманий днями в Києві. У чоловіка був доступ до гуманітарної допомоги, наданої для ЗСУ. Це військова амуніція, медичні аптечки, спальники й т.д. і пішло все це не на фронт, а на ринок. Наприклад, розцінки: бронежилет 4-5 класів захисту – $680, каска – $200, – розповів голова Національної поліції Ігор Клименко.

Поліція затримала зловмисника при спробі продати близько 40 одиниць військової амуніції на суму понад 600 тис. грн. А під час обшуків за місцем проживання у нього знайшли ще 120 бронежилетів і касок, понад 500 індивідуальних перев’язувальних пакетів і аптечок, а також багато інших життєво необхідних для військових речей.

У Києві затримали

У Києві затримали “бізнесмена” за незаконний продаж військової амуніції, Національна поліція України

За розкрадання гуманітарної допомоги фігурант вже отримав підозру. Йому загрожує від п’яти до семи років ув’язнення.

Оперативники управління стратегічних розслідувань в місті Києві та слідчі Головного слідчого управління Національної поліції встановили, що до організації схеми з продажу гумдопомоги причетний ексзаступник голови Дніпропетровської ОДА.

Раніше ми повідомляли, що правоохоронці Києва повідомили про підозру шахраю, який перебуває у місцях позбавлення волі. Засуджений виманив у мешканки столиці 10 тисяч гривень, обіцяючи надати інформацію про місце перебування військовослужбовця ЗСУ та звільнити його.

Крім того, писали про те, що в Києві поліція затримала групу осіб, які нібито збирали кошти для хворих дітей. Тепер всім учасникам злочинної групи загрожує від 3 до 8 років тюрми.

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua