У Києві правоохоронці повідомили про підозру експосадовиці та лікарю-експерту, які “продавали” інвалідність ухилянтам

image
8 Лютого 2024, 13:14
Поділитися:

8 лютого 2024 г. 13:03

У Києві правоохоронці повідомили про підозру експосадовиці та лікарю-експерту, які “продавали” інвалідність для виїзду за кордон. Фігуранти вносили недостовірні відомості до акту огляду медико-соціальної експертної комісії для присвоєння третьої групи інвалідності. Таким чином чоловіки призовного віку не підлягали мобілізації та могли виїхати за кордон.

Про це KВстало відомо з повідомленняполіції Києва.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Зазначається, що слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління столичного главку за процесуального керівництва Київської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону викрили колишню посадовицю міжрайонної Медико-соціальної експертної комісії та лікаря-експерта з хірургії міжрайонної МСЕК, які підробляли документи та допомагали чоловікам призовного віку виїхати з України.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що жінка разом зі спільником організувала незаконну діяльність з підроблення офіційного документа – акту огляду медико-соціальної експертної комісії. Вони вносили неправдиві відомості про присвоєння третьої групи інвалідності, що давало змогу чоловікам призовного віку виїхати за кордон та ухилитись від мобілізації”, – йдеться у повідомленні.

Наразі, фігурантам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 332 , ч. 5 ст. 27 ст. 336, ч. 2 ст. 28 ст. 336, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Досудове розслідування триває.

Читайте:У Києві викрили посадовця КМВА, який допомагав депутатам міськради ухилятися від військової служби

Фото: поліція Києва

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона