У Києві правоохоронці оголосили про підозру нотаріусу та його помічниці за підробку документів

image
16 Серпня 2023, 16:50
Поділитися:

16 серпня 2023 г. 16:45

Слідчі столичного главку поліції за оперативного супроводження працівників Департаменту кіберполіції Національної поліції України та за процесуального керівництва Київської міської прокуратури задокументували протиправну діяльність приватного нотаріуса та його помічниці. Маючи громадянство іноземної країни нотаріус Київського міського нотаріального округу виїхав за межі України, але свою професійну діяльність не припинив, а доручив помічниці продовжувати роботу та видачу документів від його імені. За підробку документів та несанкціоноване втручання в роботу інформаційних автоматизованих мереж правопорушникам загрожує до 15 років ув’язнення.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби поліції Києва.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як розповіли у пресслужбі, поліцейські встановили, що один з приватних нотаріусів у Печерському районі Києва маючи іноземне громадянство виїхав за кордон та підговорив свою помічницю щодо проведення нею нотаріальних дій від його імені.

“Жінка за відсутності нотаріуса використовувала його робочий комп’ютер, бланки нотаріальних дій, печатки та електронний цифровий підпис, таким чином підробляла довіреності для клієнтів”, – зауважили у поліції Києва.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Також у пресслужбі наголосили, що правопорушниця здійснювала несанкціоноване втручання в Єдиний реєстр спеціальних бланків нотаріальних документів та Єдиний реєстр довіреностей.

“Дії фігурантки призвели до витоку та підробки інформації. Під час проведення обшуку у робочому офісі фігурантів було вилучено довіреності та інші нотаріальні документи, що видаються на спеціальних бланках, документи, що стали підставою їх видачі у кількості близько 400 екземплярів, пусті аркуші із підписами приватного нотаріуса у кількості близько 800 екземплярів, пусті аркуші з відтисками мокрої печатки приватного нотаріуса у кількості близько 60 аркушів, папки із нотаріальними документами та чорнові записи”, – додали у пресслужбі.

Слідчі повідомили правопорушникам про підозру. Їм загрожує до 15-ти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади.

Раніше KВ повідомила, що правоохоронці затримали у Києві шахрая, який замовляв через Інтернет прикраси з дорогоцінного металу, а коли оглядав на пошті товар, то непомітно міняв його на підробку. За скоєне аферисту загрожує до трьох років позбавлення волі.

Читайте: Підмінював золото на біжутерію: столичні правоохоронці затримали шахрая

Фото: поліція Києва

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона