У Києві правоохоронці ліквідували канал збуту вогнепальної зброї та боєприпасів

image
13 Травня 2022, 16:23
Поділитися:

13 травня 2022 г. 16:06

Столичні правоохоронці викрили двох мешканців столиці, які організували схему торгівлі зброєю та боєприпасами. Зловмисників затримали на “гарячому” після проведення контрольної закупки.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Прокурорами Київської міської прокуратури викрито та затримано групу осіб, які займалися незаконним збутом вогнепальної зброї та боєприпасів на території Києва (ч. 1 ст. 263 КК України)”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Встановлено, що організували схему двоє мешканців столиці.

Правоохоронці провели в учасників групи оперативну закупки вогнепальної зброї.

Зокрема, під час першого етапу було придбано 2 автомати Калашникова за 2 тис. доларів.

Водночас зловмисники повідомили про можливість подальшого придбання у них вогнепальної зброї, вибухових пристроїв та набоїв. Так, вартість набоїв коливалася від 28 грн до 40 грн в залежності від калібру, гранати – 50 доларів, пістолети – 2 тис. доларів, автомати – 1 тис. доларів.

У ході другого етапу спецоперації, після збуту зловмисниками 3 автоматів Калашникова та 2 гранат Ф1, учасників угруповання затримано “на гарячому”.

Під час обшуків за місцем проживання в учасників схеми вилучили автомат, 9 корпусів гранат та запали до них, 2 пістолети, велику кількість набоїв різного калібру, холодну зброю та грошові кошти.

Вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжних заходів.Встановлюються канали надходження зброї, а також особи, які можуть бути причетні до її нелегального збуту.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Нагадаємо, у столиці двом працівникам батальйону тактико-оперативного реагування управління патрульної поліції які залишили місце служби, викравши зброю, повідомлено про підозру. Поліцейські втекли зі зброєю ще 24 лютого. Згодом одного з них знайшли в селі на Київщині, іншого – в Житомирській області.

Читайте: СБУ відзвітувала про нейтралізацію ДРГ, яка планувала збити пасажирський літак над росією або білоруссю

Фото: Київська міська прокуратура

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона