У Києві покажуть вистави незалежних театрів: вхід вільний

image
25 Серпня 2019, 10:14
Поділитися:

ІІ Всеукраїнський фестиваль недержавних театрів «Відкрита сцена» відбудеться 13-15 вересня. За три дні покажуть 7 вистав від 5 колективів з Києва, Львова та Чернівців. 

Фестиваль заснований Національною спілкою театральних діячів України за підтримки Департаменту культури Київської міської державної адміністрації. Він орієнтований на людей, які цікавляться сучасним театром. Особливість заходу — у танцювальному напрямку, перформансі тощо.

Вхід на події фестивалю вільний, але необхідно попередньо зареєструватися. 

ПРОГРАМА ФЕСТИВАЛЮ

13 вересня

18:00 – SECOND FLOOR / baza.art people (м. Київ) / 40 хв. 

Стосунки, переплетення і зіткнення, несхожість людей та їхніх світів. Знайшовши себе у відображенні іншої людини, ми разом готові піднятися «поверхом вище». Сучасний одноактний балет на музику James Blake, Nils Frahm, Gustavo Santaolalla.

Де: у приміщенні Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва, вул. Межигірська, 2
Реєстрація

20:00 – СВІДОМІСТЬ(ПІД) / НЕ МУШУ / n’Era Dance Company (м. Київ) / 55 хв.

«Не мушу» – це занурення у особисті, інтимні хвилювання, виражені мовою руху на межі пластики, жесту й танцю, які  втілились у хореографічну виставу, насичену хвилями людських занепокоєнь. Це відверта невербальна розмова артистів з глядачем про тонкощі переживань сучасної людини.  Музика сучасних композиторів. Хореограф-постановник: Богдан Кириленко.

«Свідомість(Під)» – творче дослідження взаємодії свідомості та підсвідомості людини, результатом якого є дует у жанрі фізичного театру. Ідея роботи базується на Фрейдівській структурній моделі психіки людини: «Воно», «Я» та «Над Я», в якій «Я», в певних життєвих ситуаціях, обирає між першим і другим, між базовими потребами та морально-етичними нормами. Основний конфлікт вистави полягає у спробі людини розпізнати справжні, а не очікувані суспільством емоції, потреби та бажання. 

 
 
До чого призводить виправдання чужих очікувань без урахування власних потреб та бажань? Чого ми справді прагнемо? Чи формують наші потреби нас як особистість? Відповіді на ці питання ти зможеш відшукати тут, у «Свідомість(Під)». Хореографи та виконавці:  Богдан Кириленко та Владислав Детюченко. Музика сучасних композиторів
Де: у приміщенні Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва,  вул. Межигірська, 2
Реєстрація
 
14 вересня

19:00 – СНИ / Арт-проект «Театр на Перехресті» (м. Чернівці) / 60 хв. / мова – українська 


Вистава за п’єсою культового Івана Вирипаєва (режисер Іван Данілін). Усім нам часом видається, що життя нагадує сон, сон подібний на життя. Можна померти і навіть не помітити цього. Ми весь час живемо то в минулому, то в майбутньому, а в теперішньому не живемо ніколи. Сни, ілюзії, марення… як звільнитися? Як зрозуміти, що навіть любов та Бог є справжніми? 
 
Де: Сцена 6, вул. Васильківська, 1
Реєстрація
 
15 вересня
14:00 – ORPHEUS UA / проект Сашка Брами (м. Львів) / 80 хв. / мова  – українська та вигадана 

Драматична історія про травму та фантомний біль, що межує між персональним (індивідуальним) та національним (колективним) і ця історія розказана універсальною мовою людства – музикою. Пошуки звучання балансують від експериментальної електроніки до етнічних мотивів, від танцювальних бітів до сучасної опери. Живе виконання музичних композицій доповнюється перформативними акціями та відео артом, що пульсує задокументованими, живими образами та голосами українського сьогодення.

Де: Сцена 6, вул. Васильківська, 1
Реєстрація

16:00 – ЯК ВКРАСТИ КОНЯ / Білиць Арт Центр (м. Київ) / 90 хв. / мова  – українська

Автори вистави спробували спростувати штампи, пов’язані зі словом «цигани». На чому базується культура ромів? У чому феномен ромських традицій? Що зробило їх такими, які вони є? А свої спостереження відобразили у виставі «Як вкрасти коня».

Де: у приміщені Національної оперети України (Сцена 77), вул. Вел. Васильківська
Реєстрація

19:00 – ОСІНЬ НА ПЛУТОНІ / проект Сашка Брами (м. Львів) / 80 хв. / мова  – українська / Сцена 6: https://forms.gle/wZzFpe9Ktj7j4qLc6

Міждисциплінарний мистецько-соціальний проект, що був створений на основі тривалої взаємодії групи митців і активістів із мешканцями геріатричного пансіонату у Львові. Мета перформансу – привернути увагу суспільства і громади міста до соціально виключених груп та спровокувати у аудиторії мистецького твору роздуми на тему відповідальності за своє життя, людської гідності та добра. Вистава створена на перетині таких видів мистецтва, як сучасний танець, аудіо дизайн, документальний та ляльковий театр. 

Де: Сцена 6, вул. Васильківська, 1
Реєстрація

Слідкуйте за актуальними новинами на наших каналах у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ