У Києві почались облави на автохамів

image
13 Лютого 2020, 18:34
Поділитися:

З 13 лютого в Україні стартувала профілактична акція «Увага! Спецсигнал!». Протягом двох тижнів, а за потреби й більше, патрульні перевірятимуть, як водії пропускають спецтранспорт, зокрема швидкі та пожежні машини.  

Про це повідомив на брифінгу перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Такі заходи ми проводимо для того, щоб нагадати водіям про важливість давати дорогу спецтранспорту й актуальність цієї проблеми. Адже існують непоодинокі випадки, коли водії ігнорують маячки і звукові сирени та свідомо не пропускають оперативні автомобілі, які поспішають на виклик. Але не треба забувати, що спецтранспорт спішить на виклик, бо хтось потребує негайної допомоги, а втрачений час може коштувати комусь життя, наголосив Олексій Білошицький.

За його словами, протягом двох тижнів, а за потреби й більше, триватимуть спільні профілактичні відпрацювання патрульної поліції, швидкої допомоги та ДСНС.

На жаль, не всі дотримуються важливого правила. Як повідомили у патрульній поліції Києва, за декілька годин на дорогах столиці правоохоронці виявили понад 10 порушників, які не надавали дорогу спецтранспорту.

Зокрема, на Харківському шосе водій Renault Clio не захотів надати перевагу в русі автомобілю швидкої, а навпаки пришвидшився перед нею. На водія винесли відповідну постанову.

У патрульній поліції Києва нагадали, що за цей вид правопорушення передбачений штраф 510 гривень.

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ