У Києві планують збільшити покарання за повторне самовільне розміщення рекламних вивісок

image
12 Жовтня 2023, 13:08
Поділитися:

12 жовтня 2023 г. 13:06

У Києві планують підвищити відповідальність для бізнесу за повторне самовільне розміщення незаконних вивісок на фасадах.

Про це KВстало відомо з повідомлення пресслужби Управління з питань реклами Київської міської державної адміністрації (КМДА) та комунального підприємства (КП) “Київреклама”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як зазначається у повідомленні, дане рішення передбачено проєктом змін до Порядку розміщення вивісок у місті Києві.

В Управлінні з питань реклами КМДА додали, що наразі проєкт знаходиться на стадії розгляду та проходить профільні комісії у Київській міській держадміністрації.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Після прийняття змін Київрадою власника у п’ятикратному розмірі змусять відшкодувати витрати на демонтаж, транспортування та зберігання такої вивіски у разі повторного розміщення з порушенням Порядку”, – розповіли у КП “Київреклама”.

На думку посадовців, такі зміни стимулюватимуть суб’єктів господарювання розміщувати конструкції за правилами та не допускати повторного порушення.

Нагадаємо, у червні у Києві ініціювали зміни до Порядку розміщення вивісок. Запропоновані зміни мали удосконалити процедуру оформлення вивісок, надати більшої чіткості вимогам і врегулювати розміщення маркіз. Окрім цього, передбачалося встановлення обмежень щодо кількості вивісок, розміщених одним власником на фасаді будинку.

Читайте: КМДА ініціює зміни до чинного Порядку розміщення вивісок у столиці

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона