У Києві планують встановити пам’ятник поету Василю Стусу: що відомо

У Києві планують встановити пам’ятник поету Василю Стусу: що відомо
4 Червня 2024, 18:05
Поділитися:

На будинку, який знаходиться по вул. Чорнобильській, 13-А планують встановити меморіальну дошту та бюст на честь видатного українського поета та дисидента Василя Стуса.

Місце обрали невипадково, адже саме в цьому будинку він проживав.

Про це повідомив народний депутат Роман Грищук

Нардеп зазначив, що наразі в столиці немає жодного повноцінного пам’ятника Василю Стусу, а тільки камінь-згадка в сквері на Житомирській і дві меморіальні дошки.

“Я живу поруч біля будинку, де останні роки життя в Києві жив Василь Стус. Чорнобильська 13-а. Звичайна панелька на окраїні міста. Там жодної згадки немає про поета. Це ганьба всім нам. Маємо не тільки очищати спільний простір від насаджений російських ідолів, але й створювати свій український”, – написав Грищук.

Рік тому виникла ідея увіковічнити пам‘ять поета на цьому будинку. Ця ідея знайшла підтримку серед багатьох містян, зокрема й сина Дмитра Васильовича Стуса, а також Святошинської РДА.

Тож було прийнято рішення зробити якісне бронзове погруддя поета. Залучили до цього відомого скульптора Володимира Івановича Щура.

Для реалізації проєкту необхідно 462 тисячі гривень. Спільнота “Солом’янські котики” відкрила збір коштів, до якого можуть долучитися всі бажаючі.

Нагадаємо, що ще одна історична будівля Києва в небезпеці: прокуратура звернулася до суду.

Не забувайте підписуватись та читайте новини в нашому Telegram-каналі”Головні новини Києва – 44.ua”.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua