У Києві піднявся рівень води у Дніпрі: в КМДА просять не панікувати

image
12 Жовтня 2022, 12:19
Поділитися:

Мешканці Києва помітили, що рівень води у річці Дніпро та її притоках в Оболонському районі значно підвищився. Зокрема, відбулось незначне підтоплення берегів в парку «Наталка» та поруч з новим пішохідним мостом, який веде на острів Оболонський.

Проте, столична влада запевнила, що ніяких загроз немає.

В КМДА пояснили, що підвищення рівня води в Дніпрі у межах Києва пов’язано з особливостями роботи Київської та Канівської ГЕС та не перевищує аварійних значень.

Про це заявив директор Департаменту муніципальної безпеки Роман Ткачук.

Ми маємо Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua». Долучайтесь та читайте!

За його словами, наразі рівень води у Дніпрі піднявся приблизно на 1 метр. Це пов’язано з особливостями роботи Київської та Канівської ГЕС, які зараз працюють в інтенсивному режимі для підтримання об’єднаної енергетичної системи України.

Міські служби контролюють ситуацію. За інформацією фахівців, рівень води стабілізується протягом тижня, – заспокоюють в КМДА.

У ПрАТ «Укргіденерго» зазнали в свою чергу, що ГЕС і ГАЕС працюють у штатному режимі – компанія продовжує забезпечувати покриття пікових навантажень, регулювання частоти та потужності, а також мобільний аварійний резерв в Об’єднаній енергосистемі України.

Так, внаслідок масового обстрілу російськими терористами українських міст пошкоджено 11 важливих інфраструктурних об’єктів у 8 регіонах і місті Києві. Через це в Києві та області ввели графік аварійного відключення електропостачання споживачам. Рішення ухвалили з огляду на наслідки масованих обстрілів росіянами критичної інфраструктури столиці та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua