У Києві під час навчання дітей у школах громадянам пропонуватимуть альтернативні укриття, – КМВА

image
31 Серпня 2023, 11:24
Поділитися:

31 серпня 2023 г. 11:24

У Києві під час навчання представники шкіл і дитсадків пропонуватимуть громадянам використовувати інші найближчі укриття. Це пов’язано з необхідністю в першу чергу розмістити в сховищі дітей у разі оголошення повітряної тривоги.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Київської міської військової адміністрації (КМВА).

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“1 вересня стартує новий навчальний рік. Тисячі дітей підуть до садочків та шкіл. Переважна більшість школярів будуть навчатися на очній формі”, – нагадали в КМВА.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Водночас, як зауважив начальник КМВА Сергій Попко, дистанційно будуть працювати лише кілька шкіл Києва, де зараз немає власного укриття і жодного альтернативного поруч. Він додав, що у разі, якщо укриття освітнього закладу не може одночасно вмістити всіх учнів – навчання має бути організовано в кілька змін.

Зазначається, що споруди цивільного захисту шкіл і садочків будуть доступні для всіх людей і цілодобово. Але представники закладів освіти Києва будуть пропонувати громадянам виключно під час освітнього процесу використовувати інші найближчі укриття. Аби в першу чергу розмістити дітей.

“Тож прошу киян та гостей міста поставитися з розумінням, і не бігти в укриття школи чи садочку, якщо поруч є альтернативний варіант”, – зазначив Сергій Попко.

Нагадаємо, столична влада визначила структуру нового, 2023/2024, навчального року. Так, І семестр триватиме з 1 вересня до 22 грудня 2023 року; ІІ семестр – із 8 січня до 31 травня 2024 року. Останні дзвоники прозвучать у школах 31 травня. Загалом батьки 240 тис. киян шкільного віку погодились на навчання своїх дітей офлайн із першого вересня у школах столиці, що у 2,5 рази більше, ніж минулого року. Також Рада оборони Києва ухвалила рішення, згідно з яким доступ населення до облаштованих укриттів у столичних закладах освіти має бути цілодобовим.

Читайте: Столична влада вирішила, що доступ населення до облаштованих укриттів у закладах освіти буде цілодобовим

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона