У Києві перевірили продуктові ярмарки: виявлено значні порушення

У Києві перевірили продуктові ярмарки: виявлено значні порушення
6 Червня 2024, 13:48
Поділитися:

У різних районах Києва майже щодня проводять продуктові ярмарки, однак перевіривши умови продажу продуктів, інспектори виявили значні порушення.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві.

Актуальні, важливі та перевірені новини читайте в нашому Telegram-каналі “Головні новини Києва – 44.ua”. Також не забувайте долучатись.

У службі зазначили, що наприкінці 2024 року замість ветеринарно-санітарних правил для ринків набудуть чинності “Гігієнічні вимоги до агропродовольчих ринків”.

Спеціалісти ГУ Держпродспоживслужби у м.Києві провели нараду з керівниками агропродовольчих ринків різних форм власності, організаторами ярмарків та завідувачами лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи на ринках стосовно дотримання вимог чинного законодавства в галузі безпечності харчових продуктів та ознайомили учасників з вимогами, які будуть актуальні наприкінці поточного року.

Акцентовано на обов’язковому отриманні експлуатаційного дозволу операторами агропродовольчих ринків та розроблення і впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів, яка базується на принципах НАССР. Іншим важливим питанням було дотримання температурних режимів, особливо при реалізації швидкопсувних продуктів, – повідомили у Держпродспоживслужбі.

Як ми писали раніше, у Києві посилять контроль над продажем на ринках і ярмарках риби з місцевих водойм.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua