У Києві перехрестя на проспекті Палладіна перебудують у кількох рівнях

image
9 Жовтня 2020, 10:11
Поділитися:

Одним із найбільш перевантажених столичних доріг є проспект Академіка Палладіна, що у Святошинському районі. Водії із міст Ірпінь, Буча, Коцюбинського та приміських сіл в’їжджають у місто через цю вулицю. Особливо потерпає перехрестя Академіка Палладіна, бульвару Академіка Вернадського та вулиці Академіка Єфремова – у часи пік ця розв’язка майже завмирає.

Змінити це зможе нова розв’язка з різними рівнями. У КО «Інститут Генерального плану міста Києва» пропонують візуалізацію можливої організації руху на цій ділянці.

– У проєкті Генерального плану на місці цього світлофорного об’єкта передбачається влаштувати транспортну розв’язку різних рівнів. Пропускна спроможність цієї транспортної розв’язки на різних рівнях більш ніж у 2 рази вища, ніж у теперішнього перехрестя зі світлофорним регулюванням, – зазначають у організації.

За підрахунками, розв’язка забезпечить пропуск прямих розрахункових потоків транспортних засобів (з врахуванням збільшення кількості населення приміської зони) по проспекту Академіка Палладіна, бульвару Академіка Вернадського та вулиці Академіка Єфремова.

Також передбачається подовження вулиці Чорнобильської до вулиці Підлісної.

Нагадаємо, у столиці пропонують створити нові маршрути автобусів і тролейбусів.

Наталка Марків

 

Читай «Вечірку» в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ