У Києві перед судом постануть організатори мережі псевдообмінників на Печерську

image
29 Вересня 2023, 13:44
Поділитися:

29 вересня 2023 г. 13:44

У Києві правоохоронці викрили групу чоловіків, які організували діяльність псевдообмінників на території Печерського району. Пункти обміну облаштували у трьох орендованих приміщеннях, впродовж “роботи” шахраї збагатилися на 50 тис. доларів та 50 тис. євро. Наразі до суду направлено обвинувальний акт, за скоєне фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби ГУ Нацполіції в Києві.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“У ході досудового розслідування слідчі столичного главку поліції встановили причетність групи осіб до шахрайських дій на території Печерського району. Правопорушники – це 36-річний житель Рівненської області, який виконував роль організатора, 24-річний мешканець Запоріжжя, 28-річний та 44-річний мешканці Чернігівщини”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як встановили правоохоронці, протягом 2021-2023 років спільники організували діяльність псевдообмінників на території Печерського району. Для діяльності “пунктів обміну валют” шахраї орендували та обладнали три приміщення. Оголошення про свої послуги зловмисники розміщували на фінансових сайтах про обмін валюти за вигідним курсом.

Зазначається, що таким чином вони “заробили” 50 тис. доларів та 50 тис. євро.

Учасникам злочинної схеми було повідомлено про підозру у вчиненні злочинів та направлено обвинувальний акт до суду за ч. 4 ст. 190, ч. 1 ст. 14 ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України.

Суд обрав обвинуваченим запобіжні заходи у вигляді цілодобового та нічного домашнього арешту та тримання під вартою. Зловмисникам загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у Шевченківському районі столиці аферист орендував приміщення та розмістив в Інтернеті оголошення з рекламою обміну валюти за вигідним курсом. Взявши від довірливого клієнта 58 тисяч доларів, зловмисник зник через запасний вихід. За даним фактом розпочато кримінальне провадження.

Читайте: Оперативники затримали організатора фейкового пункта обміну валют у Голосіївському районі столиці

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона