У Києві оновили сквер біля Солом’янської РДА: на початку війни там були окопи, – ФОТО

image
25 Травня 2022, 21:08
Поділитися:

В Києві, на проспекті Повітрофлотський, 41 оновили сквер біля Солом’янської РДА. На початку війни біля будівлі були вириті траншеї. Фортифікаційні споруди були необхідні для того, щоб перекрити противнику можливий наступ на столицю.

Після витіснення ворога з Київської області, місцева влада вирішила привести сквер до ладу. Тут розібрали оборонні конструкції, вивезли з території шини, бетонні плити та сміття, після чого зарили траншеї, викопані як окопи для оборони столиці.

Поточний ремонт скверу виконав КП УЗН Солом’янського району.

В сквері відновили та влаштували нові доріжки з ФЕМ загальною площею 47 кв. м, відремонтували підпірні стінки, системи автополиву та освітлення, а також 15 лав та встановили ще 4 нові. А ще встановили 12 напівсфер, аби убезпечити сквер від заїзду автомобілів.

Масштабні роботи провели і з озеленення: провели формувальну обрізку дерев та кущів, відновили майже 5000 кв. м. газонів, створили квітники на загальній площі 1455 кв. м, висадили більше 250 кущів.

Зараз сквер прикрашають тематичні композиції “Життя переможе” та “Прапор України”.

Раніше ми писали, що у столиці можна безпечно відвідати 40 парків. Їхню територію ретельно перевірили на наявність вибухонебезпечних предметів і дали зелене світло для бажаючих там відпочити.

Вас може зацікавити: У Києві відновлять роботу дитячі садочки: міська влада назвала дату

Це наш Telegram. Приєднуйтеся до нашої спільноти, аби разом наближати перемогу. Там ми швидко публікуємо найважливіші новини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Киева – головні і актуальні Киевские
новини сьогодні на 44.ua