У Києві один зі скверів назвали на честь 15-річного Данила Дідика: деталі

image
24 Листопада 2023, 16:26
Поділитися:

Сквер на вул. Паньківській, що в Голосіївському районі столиці, назвали на честь 15-річного громадського активіста та харківянина Данила Дідика, який загинув під час теракту на Марші Єдності в лютому 2015 року.

Про це повідомляє Київська міська рада.

Таке рішення було підтримано 23 листопада на пленарному засіданні ІІ сесії Київської міської ради ІХ скликання 76 депутатами.

Заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко зазначив, що в лютому 2023 року було проведено опитування в застосунку “Київ Цифровий”, і більшість учасників пітримали рішення назвали іменем Данила Дідика сквер.

«Данило Дідік – є прикладом української молоді, яка хоче жити у вільній, незалежній Україні. Саме такі мужні люди потрібні в наш час, коли Збройні сили України дають відсіч агресору. Не здаємось, і не відступаємо. Вічна слава Героям, які в різні часи відстоювали незалежність України та боролись за правду. У серці України ми за підтримки мешканців увіковічуємо імена найхоробріших синів та дочок нашої країни, які віддали найцінніше – своє життя за всенародну свободу», – додав Бондаренко.

Нагадаємо, що раніше ми писали про те, що кияни пропонують перейменувати станцію метро «Мінська» на «Червона Рута».

Досі не підписані на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua»? Скоріше долучайтесь та читайте, щоб бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua