У Києві обговорять, як зробити українську кухню модною

image
14 Лютого 2020, 14:38
Поділитися:

19 лютого в Українському домі пройдуть публічні діалоги «Смак свободи. Про українську кухню як бренд країни», присвячені тому, як зробити українську кухню модною. 

– Кухня будь-якої країни – це частина її культури. У випадку України, кухня – це філософія ставлення до життя. За радянських часів закріпився стереотип, нібито наша кухня – це проста селянська їжа, їжа «робітничого класу», пояснюють організатори. Насправді ж багатогранність й аристократизм поняття «українська кухня» розкривається у вишуканості рецептів, традиціях для створення затишку під час кожної трапези, унікальних для свого часу раціонах здорового харчування для дітей, дорослих, вагітних, людей літнього віку. Ми хочемо пишатися своєю шляхетною кухнею та її традиціями. Й сучасним переосмисленням цих традицій. Тому починаємо діалоги про це.

Теми для обговорення

«Глибина традицій кухні через покоління» 
Учасники панелі: Ольга Вієру, Лариса Латипова, Олена Івановська, Віктор Ющенко, Іван Плачков, Олег Скрипка.

«Де нині точки зростання смаку української кухні»
Учасники панелі: Євген Клопотенко, Дмитро Борисов, Савелій Лібкін, Володимир Ярославський, Олександр Котолуп.

«Судді чи прихильники української кухні?»
Учасники панелі: Анжеліка Рудницька,  Ілона Довгань, Олена Борисова, Олена Брайченко, Олена Сагун.

Коли: 19 лютого о 15:00.
Де: Національний центр «Український дім», вул. Хрещатик, 2.
Вхід вільний.

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ