У Києві нині у комунальному транспорті на роботу їдуть 40 тисяч пасажирів

image
1 Квітня 2020, 12:47
Поділитися:

Мер Києва Віталій Кличко розповів про те, скільки людей користуються громадським транспортом за спеціальними перепустками, а також про нові ініціативи соціально відповідального бізнесу.

Про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ.

Після закриття метрополітену у столиці все навантаження взяв на себе наземний громадський транспорт, що працює сьогодні в обмеженому режимі. Тільки за спецквитками. Щодня він перевозить понад 40 тисяч пасажирів. Це медики, співробітники поліції та рятувальники, працівники стратегічних підприємств, що забезпечують життєдіяльність міста. Ми в оперативному режимі відслідковуємо ситуацію. І там, де необхідно, збільшуємо кількість транспорту. А також – змінюємо маршрути, – сказав Віталій Кличко.

Так, для зручності мешканців Троєщини збільшили кількість одиниць рухомого складу. І запустили 2 додаткових тролейбусних маршрути і один автобусний.

Також мер Києва подякував соціально відповідальному бізнесу, який допомагає.

Наприклад, сервіс Shuttle Heroes розробив безкоштовні маршрути для медичних працівників. Цей сервіс буде доступний користувачам з промокодами. Їх розповсюдять через адміністрації лікарень за допомогою SMS та через платформу HELSI.ME. Користувачі зможуть замовити місце в шатлі через додатки Uber і Uber Shuttle. У столиці маршрути для медиків охоплять транспортне сполучення, зокрема, з опорними закладами, де лікують хворих на коронавірус, – зазначив Віталій Кличко.

 

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ