У Києві «накрили» підпільний цех з виробництва підробленої кави

image
19 Листопада 2020, 11:42
Поділитися:

Підпільні ділки виробляли десять тисяч упаковок контрафактної кави на тиждень. Підробку маркували під фірмові упаковки відомих світових брендів. Фальсифікат продавали через інтернет.

Співробітники Департаменту кіберполіції спільно зі слідчими поліції Києва викрили п’ятьох «кавових» ділків, які у шести складських приміщеннях налагодили виробництво фальсифікованої кави.

Під час обшуків правоохоронці вилучили понад 9 тонн кави, 150 тисяч упаковок з логотипами світових виробників, обладнання для виготовлення і фасування, а також 10 тонн готової для продажу фальсифікованої продукції. За попередніми підрахунками, власникам торгівельних марок завдано збитки на суму понад 5 мільйонів гривень.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 229 (незаконне використання знака для товарів і послуг) Кримінального кодексу. Санкція цієї статті передбачає від 170 000 до 250 000 гривень штрафу.  

Раніше Антимонопольний комітет України оштрафував п’ять українських виробників масла, які обдурювали споживачів, пропонувавши їм підробки у красивій обгортці.

Олександр Галух

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ