У Києві на вимаганні хабара в 9 тисяч доларів викрили заступника голови ДІФКУ

image
21 Вересня 2023, 12:24
Поділитися:

21 вересня 2023 г. 12:23

У Києві правоохоронці затримали в. о заступника голови правління Державної інноваційної фінансово-кредитної установи (ДІФКУ). Посадовець за 9 тис. доларів обіцяв не відстоювати у суді позовні заяви про стягнення шкоди на загальну суму понад 900 тис. гривень з попереднього керівника цієї установи. Підозрюваного затримали під час передачі йому частини хабара.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрюваний, який також є адвокатом, подав до Печерського районного суду Києва в інтересах ДІФКУ три позовні заяви про стягнення шкоди на загальну суму понад 900 тисяч гривень з попереднього керівника цієї кредитної установи через незаконне звільнення працівників”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що у ході судового розгляду посадовець висунув вимогу представнику відповідача про надання “винагороди” по 3 тис. доларів за кожен позов, аби він “самоусунувся” від судового процесу. Загальна сума хабара мала скласти 9 тис. доларів.

“За ці кошти посадовець обіцяв не вживати належних заходів в ході судово-претензійної роботи та не з’являтися на судові засідання. Ці дії в кінцевому результаті мали призвести до відмови судом у задоволенні позовів”, – зазначили в прокуратурі.

Правоохоронці затримали фігуранта під час отримання ним другої частини обумовленої суми у розмірі 3 тис. доларів.

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури Києва виконувачу обов’язків заступника голови правління – начальника відділу юридично-правового супроводу Державної інноваційної фінансово-кредитної установи повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Нагадаємо, НАБУ та САП викрили голову Державної судової адміністрації України на підбурюванні до надання неправомірної вигоди суддям Верховного Суду за винесення рішення на користь комерційного підприємства.

Читайте: У Києві на хабарі в 6 тисяч доларів викрили посадовця Інституту урології

Фото: Київська міська прокуратура

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона