У Києві на Співочому полі відкрився Музей українського грамзапису (фото)

image
27 Серпня 2023, 18:06
Поділитися:

27 серпня 2023 г. 18:01

У Києві на Співочому полі за адресою вулиця Лаврська, 41, відкрився Музей українського грамзапису. У його залах представлена колекція з понад 400 одиниць основного фонду української музики на різних звукових носіях.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Київської міської адміністрації (КМДА) з посиланням на Департамент культури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Згідно з повідомленням, експозиція музею розповідає про історію грамзапису. Колекція складається з понад 400 одиниць основного фонду української музики на різних звукових носіях.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як зауважили в КМДА, локація вибрана не випадково, адже сцена Співочого поля є сакральним місцем для українських музикантів і багато українських зірок робили там свої перші кроки в мистецтві.

“Ініціатива створення музею належить його керівнику – одному з піонерів української електронної сцени Івану Москаленку (DJ Derbastler), а ідея форми та змісту – відомому культуртрегеру, директору Київського міського центру народної творчості та культурологічних досліджень Федіру Баландіну. Головним науковим консультантом музею став відомий києвознавець і дослідник Михайло Кальницький”, – зазначили в повідомленні.

Відвідати музей можна в суботу та неділю з 12:00 до 18:00, вхід вільний.

Нагадаємо, 6 серпня у столиці на щит монумента “Батьківщина-мати” встановили тризуб. Символ України розміром 4,5х7,5 метрів підняли на висоту 90 метрів і там провели роботи.

Читайте: ЮНЕСКО підтвердила пошкодження 38 культурних об’єктів на Київщині з початку вторгнення рф (перелік)

Фото: КМДА

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона