У Києві на пляжах з’явилися жовті прапори: що відбувається

image
10 Липня 2020, 10:24
Поділитися:

На всіх муніципальних пляжах столиці з’явилися жовті прапори, що означає «купатися не рекомендується». Такий статус прибережні зони відпочинку отримали за результатами аналізу проб води.

Зокрема, на 11 пляжах виявили відхилення від норми вмісту кишкової палички. Йдеться про пляжі «Венеція», «Веселка», «Дитячий», «Золотий», «Молодіжний», «Передмістна Слобідка», «Райдуга», «Тельбін», «Центральний», «Троєщина» та «Чорторий». Вода ще на трьох муніципальних пляжах («Вербний», «Пуща-Водиця», «Галерний») не відповідає санітарним нормам по іншим показникам.

У комунальному підприємстві «Плесо», яке займається утримання київських пляжів, заявили, що поточну ситуацію спричинили сильні дощі, які пройшли останніми днями.

– Під час таких опадів у водоймах всього світу спостерігаються подібні показники води. На повернення показників до нормативних потрібно 3-4 дні. Тоді обмеження буде знято і знову можна буде купатися, заспокоюють комунальники.

Директор з розвитку зон рекреацiї КП «Плесо» Костянтин Пігуля зазначив, що відхилення від норми вмісту кишкової палички не є забрудненням. Таким, за його словами, можна вважати лише патогенне (нафта, хімікати тощо).

Протягом трьох днів фахівці КП «Плесо» проведуть додаткові аналізи води і вже замовили повторне хлорування водогінної системи пляжів.

Нагадаємо, що зелений прапор на пляжі означає, що «купатися дозволено», червоний – «заборонено».

Як раніше повідомляв «Вечірній Київ», вода на столичних пляжах не відповідає санітарним нормам.

Важливі новини та перевірена інформація в Telegram і Facebook.

Джерело: Вечірній Київ