У Києві на острові Жуків виявили занедбаних тигрів

image
31 Грудня 2019, 13:20
Поділитися:

Столичні правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження з тваринами. Шість тигрів, яких власник залишив без належних умов для існування, виявили у Голосіївському районі.

Про це повідомляє пресслужба поліції Києва.

– До столичної поліції від киянки надійшло повідомлення про те, що на острові Жуків у неналежних умовах перебувають тигри.
Прибувши на місце, правоохоронці оглянули територію й виявили шість тигрів у вольєрах, які не відповідали умовам їх утримання, – йдеться у повідомленні.

Як розповів начальник слідчого відділу Голосіївського управління поліції Максим Сухарев, поліцейські встановили, що за даною адресою зареєстрована приватна власність, яка охороняється, але господар там не проживає.

Ми розпочали кримінальне провадження за частиною першою статті 299 (Жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає до трьох років обмеження волі. Наразі вирішується питання щодо влаштування тигрів до спецустанови, – розповів Максим Сухарев.

Вирішується питання щодо влаштування тварин до спецзакладу. 

Водночас прокуратура Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно 36-річного киянина за фактом жорстокого поводження із твариною.

Інцидент стався у Деснянському районі.

Підозрюваний на ґрунті неприязних відносин з власницею собаки кухонним ножем завдав тварині потужний удар в область черевної порожнини. Внаслідок отриманої травми тварина померла.

Чолвіку загрожує арешт на строк до 6 місяців або до 3 років обмеження волі.

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ