У Києві на одній із багатоповерхівок помітили незаконну надбудову, яка може обвалитися

image
15 Березня 2023, 14:33
Поділитися:

У Голосіївському районі по вулиці Велика Васильківська на даху багатоповерхівки виявили незаконну надбудову. Це може загрожувати життю мешканців будинку.

Про це повідомив директор Департаменту міського благоустрою Тимур Ткаченко на своїй сторінці Facebook та додав, що міська влада планує судитися із правопорушником.

Чиновник наголосив, що надбудова не лише порушує стандарти у сфері благоустрою, а й ставить під загрозу безпеку мешканців будинку. Дозволів на проведення подібних робіт не видавали. Аби зафіксувати злочин, за цією адресою викликали патрульну поліцію Києва. Втім, потрапити до надбудови не можуть навіть представиники правопорядку, адже порушники заблокували прохід на дах.

У Києві на одній із багатоповерхівок помітили незаконну надбудову, яка може обвалитися, фото-1

Ткаченко повідомив, що КМДА збирається позиватися до суду.

Нами буде ініційовано позов до суду і ми вимагатимемо відкриття кримінального провадження. Подібного у столиці не має бути, будемо боротися, – написав він.

Чим загрожує надбудова

За найгіршого розвитку подій ця надбудова може просто обвалитися, розповів архітектор Олег Гречух у коментарі для “Вечірній Київ”.

За його словами, радянська багатоповерхівка збудована у 1965 році. ЇЇ фундамент, електросистема та система каналізації не розраховані на додаткове навантаження. Така надбудова створює проблему для вентиляції – вентиляційні канали квартир, розташованих поверхами нижче, тепер заблоковані та позбавлені якісного обслуговування.

Раніше ми розповідали, що у Києві на Хрещатику збудують двоповерховий торговий комплекс із закладом харчування. Він з’явиться навпроти будівлі КМДА на місці, де раніше був ресторан “Гімалаї”. 

Головні новини Києва – 44.ua у Телеграмі: актуальні та превірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua