У Києві на клумбах з’явилася кольорова капуста

image
3 Жовтня 2020, 15:19
Поділитися:

Київські комунальники висаджують декоративну капусту у парках столиці. І результат змушує перехожих зупинятися і милуватися. Зокрема, як це зробили у квітниках парку «Відрадний».

-Хризантеми і декоративна капуста сьогодні заполонили квітники в парку «Відрадний»  та на вулиці Гетьмана, – пояснили у КП УЗН Солом’янського району.

З кожним роком популярність цієї декоративної рослини зростає, бо ж вона гарно себе почуває на клумбах до настання заморозків.

Першими потенціал у цієї різнобарвної капусти розгледіли у Японії. Там у звичайній  городній рослині розгледіли потенціал для клумб і за неї взялися селекціонери.

У наш час поширене вирощування декоративної капусти двох видів – високорослої і розеточної. Перший вид капусти – це рослини, які нагадують за своєю формою пальму. Дорослі рослини мають високе струнке стебло з великим листям, яке красиво звисає. Вони бувають і темно-зеленого кольору, і білого з різними відтінками.

До другого виду належить капуста, більше схожа на звичайну городню. Її листя складене у величезну розетку, утворюючи квітку. Саме такі рослини і висадили на вулицях столиці.

Наталка Марків

Новини Києва – оперативно і лаконічно в Telegram!

Джерело: Вечірній Київ