У Києві на фестивалі “Молодість” переміг шокуючий французький фільм

image
3 Червня 2019, 09:29
Поділитися:

Офіційна церемонія нагородження 48-го Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» відбулась у колонній залі Київської міської державної адміністрації.
 
Ведучими святкового вечора стали обличчя телеканалу СТБ Григорій Решетнік та ведуча програми «Факти» на ICTV Оксана Гутцайт.

Гран-прі кінофестивалю, нагороду «Скіфський олень» та грошову премію сумою 10 000 доларів США від офіційного партнера та спонсора Гран-прі лотереї «Лото-Забава» від «М.С.Л.» отримала кінострічка «Дикий», режисер Камій Відаль-Наке (Франція).

У фільмі розповідається про чоловічу проституцію. До неї змушений вдатись головний герой, 22-річний Лео, аби знайти любов і свободу, якої він прагне. Він не знає, що чекає його в майбутньому, але все одно вирушає в дорогу.

Нагороду отримав виконавець головної ролі у стрічці «Дикий» Фелікс Маріто:
– Ми намагались передати те, що передати не можливо — можливо лише відчути, –  зазначив він. 


Приз за найкращий повнометражний фільм та сертифікат на 2000 доларів США від офіційного партнера кінофестивалю B&H Film Distribution Company дістався картині «Колібрі» режисерки Бори Кім (Корея, 2018). Також стрічка була визнана кращим повним метром журі FIPRESCI.
1994 рік, Сеул у період бурхливої забудови. 14-річна дівчина Ін-Хі летить по життю, немов колібрі у пошуках насолоди. Позбавлена уваги власної сім’ї, вона блукає вулицями з найкращою подругою, закохується у хлопців та дівчат і потрапляє до лікарні з невідомим діагнозом.


Найкращою серед короткометражних робіт була відзначена польська кінострічка про стареньку бабусю та її онука-гея, які намагаються порозумітися, «Безумовна любов» Рафаля Лисака (Польща, 2018). Переможцю дістався й грошовий сертифікат сумою 2000 доларів США. Також цей фільм здобув нагороду в номінації «Приз глядацьких симпатій». 

Призом сумою 2000 доларів США та «Скіфським оленем» у межах Міжнародного студентського конкурсу було відзначено стрічку «Як запустити повітряного змія?», режисер Лоранд Ґабор (Румунія). Головний герой Аурел прагне, аби батько ним пишався. Пригода в лісі змусить хлопця помужнішати протягом одного дня.

В конкурсній програмі Molodist Teen Screen (кіно для підлітків) головний приз конкурсу дістався фільму «Занадто далеко» Сари Вінкенштетте (Німеччина, 2019).
Бен із родиною змушений переїхати до сусіднього міста, адже скоро його село провалиться через вугільну копанку. Бен знайомиться із Таріком, біженцем із Сирії. Хлопчаче суперництво між ними минає, коли обоє розуміють, що мають більше спільного, ніж здається.

 
Заповітного «Скіфського оленя» за найкращий фільм Національного конкурсу та грошовий приз від торговельної марки Status сумою 50 000 гривень здобула стрічка «В радості, і тільки в радості» Марини Рощиної (Україна, 2018). 
Катя – молода мати-одиначка. Вона закохується в хлопця, але не наважується розповісти, що у неї є син. Стосунки стрімко розвиваються, і зізнатися стає все важче. Перед нею постає вибір між особистим життям і відповідальністю перед дитиною.

Найкращим ЛГБТК-фільмом цьогорічного конкурсу визнана кінострічка Марко Берґера «Блондин» (Аргентина, 2018): «За донесення засобами кіномови потягу між двома чоловіками в мачистському середовищі, яке пригнічує та позбавляє їх здатності висловити власні почуття». Ґабріель щойно переїхав жити до свого колеги Хуанау передмістя Буенос-Айреса. Сором’язливий і стриманий, Ґабо не відповідає на непристойні доторки та багато значні погляди товариша. Однак цілком очевидно, що їх тягне один до одного.

Слідкуйте за актуальними новинами на наших каналах у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ