У Києві на Берковецькому кладовищі підлітки заради розваги обкрадали могили загиблих воїнів

image
5 Жовтня 2023, 21:31
Поділитися:

5 жовтня 2023 г. 18:54

У Києві правоохоронці викрили групу підлітків, які обкрадали могили полеглих Героїв на Берковецькому кладовищі. Малолітні заради розваги забирали прапори, браслети та інші пам’ятні речі, на зауваження дорослих агресивно реагували. Поліцейські встановили та доставили до відділку 8 порушників, на їх батьків склали адміністративні протоколи.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби ГУ Нацполіції в Києві.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Зазначається, що до поліції звернулась місцева мешканка із повідомленням про конфлікт з неповнолітніми на Берковецькому кладовищі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Жінка розповіла, що відвідуючи могилу свого чоловіка, який загинув на війні, вона бачила двох школярок, які обкрадали могили інших військовослужбовців. Заявниця зробила дітям зауваження, але останні у відповідь їй нагрубили”, – йдеться в повідомленні.

У поліції зауважили, що до них звернулось багато людей із аналогічними скаргами. Під час відвідин могил своїх близьких люди часто спостерігали, як декілька малолітніх порушників, не соромлячись забирають з могил прапори, браслети, шеврони, нашивки, квіти а також інші пам’ятні речі.

“На зауваження дорослих підлітки реагують агресивно, вживають поряд з місцями поховань алкогольні напої та палять”, – зазначили у пресслужбі.

Правоохоронці встановили 8 малолітніх порушників, хлопців та дівчат 2010 та 2011 років народження. Усіх разом з батьками було доставлено до відділу поліції для проведення виховної роботи та складання адміністративних матеріалів.

“На батьків складено адміністративні матеріали за статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення – неналежне виховання дітей. Задля недопущення повторення таких аморальних вчинків для роботи з малолітніми ми будемо залучати соціальні служби та адміністрацію шкіл, в яких вони навчаються”, – додали в повідомленні пресслужби..

Викрадені речі, які охоронцям порядку вдалось розшукати, будуть повернуті родичам загиблих військових.

Нагадаємо, у Києві із могили загиблого українського льотчика Андрія “Джуса” Пільщикова викрали шеврони, які там залишили побратими. Також у столиці дві сестри виклали у соцмережі відео з танцями на Лісовому кладовищі біля поховань військових.

Читайте: У Києві правоохоронці затримали дівчат, які влаштували танці на кладовищі серед могил загиблих воїнів

Фото: ГУ Нацполіції в Києві

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона