У Києві минулого тижня п`ятеро людей померло від захворювання на СОVІD-19

image
15 Травня 2023, 12:15
Поділитися:

15 травня 2023 г. 11:46

У столиці за минулий тиждень виявили 379 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію. Найбільше випадків захворювання виявили у Оболонському, Святошинському та Голосіївському районах.

Про це KВ дізналась з повідомлення пресслужби Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Підписуйтесь на “КиївВладу”

За даними ДУ “Київський міський центр контролю та профілактики хвороб МОЗ”, минулого тижня у Києві виявили 379 випадків захворювання на коронавірусну інфекцію.

Серед захворілих: 200 жінок віком від 19 до 89 років і 179 чоловіків від 21 до 94 років. А також 17 дівчаток від 1 місяця до 17 років та 22 хлопчики від 2 місяців до 17 років. Також захворіли 5 медичних працівників.

До медичних закладів столиці було госпіталізовано 62 людини.

Найбільше випадків захворювання зареєстрували в Оболонському районі – 61, у Святошинському – 57, у Голосіївському – 42 випадки.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Згідно з повідомленням, п’ять людей у Києві померли минулого тижня від захворювання на СОVІD-19. Одужали минулого тижня 565 осіб.

Усього за період пандемії у столиці зафіксовано 518 705 випадків захворювання, а також 9505 летальних випадків від вірусу. Загалом СОVІD-19 подолали 508 772 мешканці столиці.

У Департаменті охорони здоров’я КМДА нагадують, що найнадійнішим захистом від тяжкого перебігу коронавірусної хвороби є вакцинація. Отримати щеплення можна у центрах первинної медико-санітарної допомоги та консультативно-діагностичних центрах. Також продовжується робота Центрів масової вакцинації у ТРЦ “Gulliver”, “River Mall”, ТРЦ “Універмаг “Україна”, ТРЦ “SilverBreeze”. Крім того, на базі комунальних закладів охорони здоров’я функціонують мобільні бригади, які за заявками можуть виїжджати на вакцинацію організованих колективів.

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) заявила, що COVID-19 більше не є глобальною надзвичайною ситуацією у галузі охорони здоров’я. У ВООЗ констатували, що протягом останнього року пандемія мала тенденцію до зниження. Рішення про скасування глобальної надзвичайної ситуації було ухвалено вчора, 4 травня.

Читайте: ВООЗ скасувала статус пандемії COVID-19

Фото: gordonua.com

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона