У Києві лікарі Охматдиту вилучили 4-сантиметрову ложечку з дихальних шляхів 6-річної дівчинки

image
10 Серпня 2023, 10:44
Поділитися:

6-річна киянка Яна ще весною почала сильно кашляти та важко дихати. Батьки відвідали лікаря, який діагностував у дитини обструктивний бронхіт. Та не дивлячись на лікування, Яні краще не ставало. Було прийнято рішення дообстежити маленьку в столичному Охматдиті.

У Києві лікарі вилучили 4-сантиметрову ложечку з дихальних шляхів 6-річної дівчинки

Ми маємо Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua» – джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, Київщини та України.

Лікарі ретельно обстежили Яну, та виявили стороннє тіло в її дихальних шляхах, яким виявилась  пластикова ложечка 4 сантиметри завдовжки.

«Нетиповим було розміщення ложечки в лівому бронху. Адже майже завжди сторонні предмети потрапляють у правий бік. Також здивувало те, що дівчинці 6 років, – зазвичай подібні випадки трапляються з дітками віком до 3 років», – розповідає Сергій Руденко, завідувач педіатричного відділення Охматдиту.

Після того як лікарі вилучили  сторонній предмет, стан Яни стрімко почав покращуватися.

У Києві лікарі вилучили 4-сантиметрову ложечку з дихальних шляхів 6-річної дівчинкиУ Києві лікарі вилучили 4-сантиметрову ложечку з дихальних шляхів 6-річної дівчинкиУ Києві лікарі вилучили 4-сантиметрову ложечку з дихальних шляхів 6-річної дівчинки

В медичному закладі повідомили, що проблема потрапляння сторонніх тіл в організми дітей є дуже поширеною. Часто це проявляється такими симптомами, як:

сильний кашель;задишка;посиніння губ;інколи зупинка дихання та втрата свідомості.

У Києві лікарі вилучили 4-сантиметрову ложечку з дихальних шляхів 6-річної дівчинки

“Батьки, будьте пильними та бережіть своїх діток. У разі поганого самопочуття дитини, обов’язково та вчасно звертайтеся за медичною допомогою”, – закликають в Охматдиті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua