У Києві комунальників та підрядників підозрюють у привласненні 8 мільйонів гривень

image
10 Червня 2022, 15:13
Поділитися:

10 червня 2022 г. 15:12

У Києві правоохоронці повідомили про підозру двом інженерам комунального підприємства та двом підрядникам. За переконанням прокурорів, при ремонті теплових пунктів у Шевченківському районі столиці підозрювані завищили вартість обладнання на понад 8 млн гривень.

Про це, як передає KВ, йдеться у повідомленні пресслужби Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Згідно інформації прокуратури, розслідування встановило, що у 2020 році між Управлінням містобудування, архітектури та землекористування Шевченківської райдержадміністрації та рядом підприємств було укладено договори щодо капітального ремонту (модернізації) модульних індивідуальних теплових пунктів (ІТП) житлових будинків на території району.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Слідчими було з’ясовано, що вартість поставлених і встановлених “бізнесменами” теплових пунктів майже втричі перевищувала ціну даних модулів ІПТ у постачальника – виробника продукції.

Під час санкціонованих обшуків у фігурантів виявлено та вилучено документи, які містять відомості щодо виконання робіт за вказаним тендером, грошові кошти та печатки підприємств.

Експертизою встановлено, що збитки через завищення вартості обладнання складають понад 8 млн гривень.

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури Києва в межах провадження за фактом привласнення бюджетних коштів фігурантам повідомлено про підозру (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). Слідство триває.

Нагадаємо, в Оболонському районі столиці правоохоронці затримали голову правління одного із ОСББ. Чоловіка підозрюють у вимаганні хабара за підключення приміщень до комунікацій. Посадовця затримано на “гарячому” під час передачі грошей, наразі йому загрожує позбавлення волі на строк до семи років.

Читайте: Посадовців Департаменту комунальної власності КМДА та директора КП “Київкінофільм” судитимуть за мільйонні збитки

Фото: Київська міська прокуратура

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона