У Києві хочуть приборкати хостели

image
2 Березня 2019, 11:12
Поділитися:

Київрада пропонує парламенту врегулювати відносини між ОСББ і власниками та орендарями приміщень.

На сесії Київради депутати прийняли рішення звернутися до Верховної Ради із пропозицією внести зміни до законів України аби врегулювати конфлікти, що виникають між співвласниками багатоквартирних будинків і власниками або орендарями житлових або нежитлових приміщень в них.

-Своїм зверненням ми рада привертаємо  увагу парламенту до необхідності законодавчо врегулювати проблеми з використанням квартир і нежитлових приміщень, коли погіршується  якість життя людей, через таке сусідство.  У столиці це проблема   хостелів, які відкривають у будинках без погодження із  власниками інших квартир. Але проблема не вичерпується лише хостелами і потребує комплексного врегулювання, – зазначає співавтор рішення, депутат Київради Леонід Антонєнко.

Він зазначив, що дві спроби законодавчого врегулювати це питання наприкінці минулого і на початку цього року не мали успіху у парламенті. Перелік видів діяльності, на які ОСББ можуть встановлювати заборони рішенням загальних зборів, варто затверджувати місцевими радами. Це дозволить врахувати особливості кожного населеного пункту.

Мають бути значні санкції за невиконання рішень ОСББ, у тому числі фінансові. Натомість власники бізнесів повинні мати можливість скасувати заборони в суді, якщо вони доведуть, що заборони були запроваджені за відсутності доказів того, що відповідні бізнеси створюють незручності для власників і мешканців сусідніх квартир, – уточнив Леонід Антонєнко.

Звернення до Верховної Ради містить додаток із конкретними пропозиціями щодо змін до закону про місцеве самоврядування і до закону про ОСББ.

За відповідне рішення проголосували 68 депутатів Київради.

Читайте більше цікавих новин у рубриці “Неофіційно”

Джерело: Вечірній Київ