У Києві юридична компанія за 6 тисячі доларів “сприяла” в оформленні інвалідності

image
10 Серпня 2023, 11:01
Поділитися:

10 серпня 2023 г. 10:45

У столиці правоохоронці викрили керівника юридичної компанії на організації схеми вимагання коштів за оформлення довідки про інвалідність. За 6 тис. доларів юрист обіцяв “вплинути” на членів медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) при прийнятті рішень. Затримали чоловіка при передачі йому частини обумовлених коштів.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Згідно з повідомленням, за суму у 6 тис. доларів керівник юридичної компанії обіцяв вплинути на членів МСЕК під час прийняття ними рішення щодо встановлення громадянину 2-ї групи інвалідності.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Правоохоронці затримали фігуранта під час передачі першої частини грошових коштів у розмірі 4 тис. доларів.

Чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України, а саме в одержанні неправомірної вигоди для третьої особи на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднаного з вимаганням такої вигоди.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.

Нагадаємо, у Києві правоохоронці затримали начальника одного з управлінь штабу командування Сухопутних військ ЗСУ, який також обіймає посаду начальника відділу у Київській міській військовій адміністрації (КМВА). Посадовець забезпечував виготовлення документів про зняття громадян з військового обліку. Ціна “послуги” становила 10 тис. доларів з клієнта, організатора схеми затримали під час передачі чергової партії документів. Згодом у цій справі затримали начальника Голосіївського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (військкомату).

Читайте: Правоохоронці викрили схему ухилення від призову, проведено обшуки у військкоматах столиці та 10 областей

Фото: Київська міська прокуратура

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона