У Києві готуються встановити меморіальні дошки в пам’ять про захисників України

image
4 Квітня 2023, 20:10
Поділитися:

4 квітня 2023 г. 20:02

У Києві встановлять п’ять меморіальних дощок в пам’ять про українського композитора, українського художника та захисників держави.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби КМДА.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Місто продовжує підтримувати громадські ініціативи щодо встановлення пам’ятних дощок нашим героям”, – зазначили у КМДА.

Як повідомили у пресслужбі, пам’ятні знаки будуть встановлені чотирьом героям, які загинули, захищаючи нашу державу.

“Йдеться про учасника бойових дій, добровольця, який загинув на Сході країни, Леоніда Добрянського. Пам’ятну дошку буде розміщено на фасаді будинку, в якому він проживав, на вулиці Зої Гайдай, 12/10”, – розповіли у пресслужбі.

Також буде встановлено меморіальну дошку на честь Даніеля Герліані та Сергія Андрєєва, які загинули в результаті російської збройної агресії проти України. Дошку розмістять на фасаді будівлі Економіко-правового ліцею ІІ-ІІІ ступенів Деснянського району – на вулиці Мілютенка, 5-Б, де навчалися захисники.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Ще одна меморіальна дошка з’явиться на фасаді школи № 297, на вулиці Олександра Махова, 3-Г, де навчався загиблий на Сході України Олександр Батурін.

Крім того, у Києві з’явиться меморіальна дошка на честь видатного українського художника і громадського діяча Івана Черниша.

“Дошку буде встановлено на фасаді будинку, в якому проживав митець, на вулиці Ярославів Вал, 4. А пам’ять про видатного українського музиканта і композитора Альфреда Кухарєва вшанують, встановивши дошку на фасаді будинку, де він жив, на вул. Микільсько-Ботанічній, 7/9”, – додали у КМДА.

Читайте: У Солом’янському районі столиці з’явиться меморіальна дошка загиблому герою Артему Соханю

Фото: КМДА

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона