У Києві голові ВЛК повідомили про підозру у справі виїзду призовників за кордон

image
18 Серпня 2023, 17:36
Поділитися:

18 серпня 2023 г. 17:22

Правоохоронці повідомили про підозру одному з голів Військово-лікарської комісії (ВЛК) столиці. Йдеться про участь у схемі оформлення фіктивних документів про нібито непридатність до військової служби для трьох чоловіків. Раніше було затримано організатора оборудки, посадовця штабу командування Сухопутних військ ЗСУ та начальника Голосіївського районного ТЦК (військкомату).

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Офісу генерального прокурора.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“За даними слідства, начальник одного з управлінь штабу командування Сухопутних військ Збройних Сил України та керівник Голосіївського районного у місті Києві територіального центру комплектування та соціальної підтримки організували незаконне переправлення через державний кордон трьох громадян”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що за “послугу” вони отримали 30 тис доларів. Для здійснення оборудки фігуранти залучили одного з голів Військово-лікарської комісії Києва. Як зауважили в генпрокуратурі, він не був обізнаний у їх намірах.

“За вказівкою керівника РТЦК підозрюваний склав та видав фіктивні довідки про непридатність до військової служби трьом громадянам”, – повідомили прокурори.

Офіс Генерального прокурора повідомив про підозру одному з голів Військово-лікарської комісії Києва за фактом службового підроблення (ч. 1 ст. 366 КК України).

Нагадаємо, на початку серпня 2023 року у Києві правоохоронці затримали начальника одного з управлінь штабу командування Сухопутних військ ЗСУ, який також обіймає посаду начальника відділу в КМВА. Посадовець, використовуючи свої зв’язки, забезпечував виготовлення документів про зняття громадян з військового обліку. Ціна “послуги” становила 10 тис. доларів з клієнта, організатора схеми затримали під час передачі чергової партії документів. Невдовзі у цій справі затримали начальника Голосіївського районного у місті Києві територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Читайте: У справі по схемі виїзду призовників за кордон в Києві затримали начальника одного з районних військкоматів (відео)

Фото: ДБР

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона