У Києві двоє підозрюваних у вбивстві військового отримали можливість вийти під заставу

image
16 Серпня 2023, 17:33
Поділитися:

16 серпня 2023 г. 17:22

Столичний суд визначив альтернативу у вигляді застави двом з трьох підозрюваних по справі щодо умисного вбивства 34-річного військовослужбовця, яке сталося восени 2022 року в Києві. Прокуратура заявила про намір оскаржити рішення в апеляційній інстанції.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Окружна прокуратура внесла на розгляд Голосіївського районного суду Києва клопотання про продовження строку тримання під вартою трьом обвинуваченим у справі щодо умисного вбивства 34-річного військовослужбовця, вчиненого з хуліганських мотивів та хуліганства, що супроводжувалося особливою зухвалістю, вчинене групою осіб із застосуванням вогнепальної зброї”, – повідомили в пресслужбі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що 14 серпня 2023 року суд, задовольнивши клопотання у повному обсязі, продовжив тримання під вартою для всіх фігурантів до 12 жовтня 2023 року включно. Разом з цим, зауважили в прокуратурі, для двох обвинувачених суд визначив альтернативу у вигляді застави у сумі 805 200 гривень для кожного.

“Враховуючи те, що злочин був вчинений із застосуванням насильства, суд мав право не визначати альтернативу у вигляді застави двом обвинуваченим за ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї, групою осіб)”,- акцентували прокурори.

Відповідно, рішення суду прокуратурою буде оскаржено в апеляційній інстанції.

Слід зауважити, що таке рішення суду викликало обурення громадськості. Так, на Facebook-сторінці спільноти Los Solomas коментуючи рішення суду зазначили, що “тепер відома ціна вбивства військового в Україні – 800 тис. гривень”.

“Саме за цю суму ви можете посеред дня застрелити Захисника України під час війни і потім вільно гуляти Києвом. І то потім гроші повернуть. Бо прокуратура знову не знайде доказів, а адвокати тебе відмажуть. Чи великі це гроші для злочинців, що їздять Лексусі? Питання більш ніж риторичне”, – йдеться у дописі.

Нагадаємо, розправу на військовослужбовцем вчинили 21 жовтня 2022 року. На столичному проспекті Глушкова між водіями автомобілів Hyundai та Lexus виник конфлікт щодо дотримання правил дорожнього руху. В ході суперечки водій та пасажири авто Lexus побили потерпілого, а потім керманич позашляховика вистрілив у опонента. Чоловік, доброволець ДФТГ “Свобода” від отриманих травм помер на місці.

Читайте: У Києві затримали підозрюваного у вбивстві військовослужбовця

Фото: Київська міська прокуратура

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона