У Києві до 8 лютого 2024 року триватиме почерговий ремонт ескалаторів на станції метро “Палац спорту”

image
14 Серпня 2023, 16:28
Поділитися:

14 серпня 2023 г. 16:26

Завтра, 15 серпня, на станції метро “Палац спорту” розпочнеться почерговий капітальний ремонт ескалаторів, який триватиме до 8 лютого 2024 року. Востаннє на цій станції планове обслуговування ескалаторів відбувалося у 2012 році.

Про це KВ дізналась з повідомлення пресслужби Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як розповіли у столичній держадміністрації, ескалатори підземки – дороговартісні механізми, що потребують дбайливого ставлення та періодичного обслуговування. Кожні 10-12 років ескалатор повністю розбирається, проводиться заміна зношених запчастин та інші необхідні роботи.

У КМДА нагадали, що наразі триває почерговий капітальний ремонт ескалаторів на станції “Шулявська”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Також зазначається, що ескалатори – обладнання підвищеної небезпеки, що вимагає від пасажирів особливої уваги та дотримання правил поведінки, виконання яких убезпечить їх під час перебування на ескалаторі. Зокрема:

триматися за поручень;
не заступати за обмежувальну лінію;

не сидіти на східцях ескалатора;

не бігти ескалатором;

тримати дітей за руку.

За даними комунального підприємства “Київський метрополітен”, за першу половину серпня на ескалаторах столичного метро травмувалося чотири дитини. Головною причиною травмування стала особиста необережність та порушення Правил користування метрополітеном батьками, які не слідкували за дітьми на ескалаторі.

“Київський метрополітен” закликав батьків пильнувати поведінку дітей на ескалаторах, зокрема тримати малолітніх дітей за руку або на руках і слідкувати за тим, щоб вони не притулятися до нерухомих частин ескалатора. Найпоширеніші причини травмування дітей відбуваються через потрапляння елементів одягу, взуття чи пальців між рухомими східцями або поручнем та нерухомою частиною ескалатора.

Нагадаємо, на початку липня до Києва прибули шість вагонів для столичного метро в рамках допомоги від польських колег. Загалом київське метро вже отримало 18 вагонів.

Читайте: Київський метрополітен отримав третю партію вагонів від Польщі (відео)

Фото: КМДА.

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона