У Києві діє новий порядок встановлення теплових лічильників

image
27 Вересня 2019, 13:22
Поділитися:

Нові теплолічильники у підвалах будинків та прибори після крадіжок чи зіпсовані вандалами, у Києві встановлюватимуть тільки після обладнання приміщень засобами охорони. Сплачувати за збереження приладів обліку мають самі мешканці будинків. Про це розповів заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Справа в тому, що 1,5 роки тому вступив в дію Закон України «Про комерційний облік», який покладає відповідальність за встановлення, обслуговування та збереження лічильників тепла у будинках на мешканців, які мають вносити спеціальні кошти на цей комплекс заходів.

На наш погляд це досить складний механізм, до його застосування громадяни ще не готові. І місто може втратити той інвестиційний внесок, що зробило у встановлення тепло лічильників у будинках, – сказав  Петро Пантелеєв. – Нині маємо багато випадків вандалізму з будинковими лічильниками, а вкрадено було більше 500 приладів. Тому започаткували нову практику: в будинки містян ставиться новий лічильник тільки тоді, коли мешканці обладнають своїм коштом систему охорони підвалів. Знайшли на ринку компанії, які готові безкоштовно обладнати наші приміщення системами охорони, але потім треба платити абонентську плату. Мешканці повинні через загальні збори провести таке рішення й сплачувати 5-7 гривень з квартири щомісяця за охорону обладнання у підвальному приміщення. Але це стовідсоткова гарантія безпеки. Охоронна структура несе абсолютну відповідальність за збереження. Або платити за опалення у квартирах по діючих тарифах за квадратний метр, а не за фактично спожите тепло, яке фіксує будинковий прибор обліку, що виходить значно дорожче.

Такий підхід отримав у киян позитивний відгук і після пояснення мешканці збирають збори. Сьогодні ми вже монтуємо  першу партію систем у 20 будинках. Далі продовжимо роботу. Нові, та лічильники після крадіжок, встановлюватимемо тільки після обладнання охоронної системи.

 

Використання матеріалів сайту лише з активним посиланням на vechirniy.kyiv.ua

Джерело: Вечірній Київ